Τηλέφωνο: +30 2410 255 133

Αποτρίχωση LASER

Diode laser

Μια από τις πλέον δημοφιλείς θεραπείες στον τομέα της Αισθητικής αποτελεί η αποτρίχωση με χρήση LASER. Πρόκειται για μια θεραπεία η οποία έρχεται να προτείνει την οριστική αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Ποια γυναίκα δεν ονειρεύεται να απαλλαγεί μόνιμα από τη χρονοβόρα, άχαρη και επώδυνη πολλές φορές διαδικασία της αποτρίχωσης και να απολαμβάνει μια όμορφη και λεία επιδερμίδα χωρίς την ανεπιθύμητη και αντιαισθητική τριχοφυΐα. Αντίστοιχα ποιος άντρας που ταλαιπωρείται με υπερβολική τριχοφυΐα στην πλάτη ή τον θώρακα δεν θα ήθελε να απαλλαγεί μόνιμα από αυτήν την εικόνα;

Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης με κερί, ξυραφάκι κλπ αποδεικνύονται αναποτελεσματικές όσον αφορά την εξάλειψη του προβλήματος και πολλές φορές συνοδεύονται από ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως θυλακίτιδες, ερεθισμός κλπ, τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα και απαιτούνται συχνές επαναλήψεις χωρίς μόνιμο αποτέλεσμα.

Το Laser είναι η μοντέρνα, αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης που χρησιμοποιεί το παλμικό φως υψηλής ενέργειας. Βοηθάει στην οριστική λύση του προβλήματος της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας μειώνοντας μόνιμα το πρόβλημα χωρίς παρενέργειες με απόλυτη ασφάλεια και χαμηλό κόστος συγκριτικά με άλλες θεραπείες.

LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)
Ουσιαστικά σημαίνει ενισχυμένο φως. Φως το οποίο είναι σταθερό, μονοχρωματικό με συγκεκριμένο μήκος κύματος, ορατό ή αόρατο. Αυτό το μονοχρωματικό φως εκπέμπεται από έναν ειδικό μηχανισμό που βρίσκεται στην καρδιά κάθε συστήματος Laser, ο οποίος καθορίζει και το χρώμα του φωτός που παράγεται. Όταν ο μηχανισμός διεγείρεται παράγει μια δέσμη φωτός η οποία στη συνέχεια εκπέμπεται ελεγχόμενα από τη συσκευή διαμέσου μιας οπτικής ίνας. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του φωτός καθορίζεται και η εφαρμογή του LASER, για αυτό υπάρχουν διαφορετικά είδη το καθένα για διαφορετική χρήση.

Τα συστήματα LASER για την θεραπεία από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι:

  • Diode LASER
  • Alexandrite LASER
  • Nd:YAG LASER

Όταν το φως του LASER προσπίπτει σε κύτταρα που περιέχουν μελανίνη η ενέργεια της δέσμης φωτός απορροφάται πλήρως από αυτή τη χρωστική με αποτέλεσμα τα κύτταρα να καταστρέφονται με την διαδικασία της εξάχνωσης. Δηλαδή, όταν το φως του LASER πέφτει σε σκουρόχρωμες τρίχες η μελανίνη της τρίχας απορροφά την ενέργεια με αποτέλεσμα να καταστρέφεται αυτή και ο θύλακας της. Ο θύλακας της τρίχας είναι το σημείο όπου δημιουργείται η τρίχα επομένως η καταστροφή του σημαίνει την σταδιακή εξασθένιση της τριχοφυΐας και την εξάλειψη της.

Η αποτρίχωση LASER προσφέρει οριστική, ασφαλή, και γρήγορη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την πρώιμη εφηβική ηλικία και σε όλες τις περιοχές του σώματος πχ. μουστάκι, πηγούνι, παρειές, μασχάλες, μπικίνι, στήθος, χέρια, πλάτη, μηροί, γλουτοί γάμπες. Είναι ασφαλέστερη μέθοδος αποτρίχωσης από το ξύρισμα γιατί δεν ερεθίζει τους λεμφαδένες στις ευαίσθητες περιοχές και καθώς μας απαλλάσσει από το ξυράφι γλιτώνουμε και τους μικροτραυματισμούς και τις φλεγμονές που μπορεί να δημιουργηθούν. Αμέσως μετά την εφαρμογή LASER υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα και ελαφρύς κνησμός τοπικά που θα διαρκέσει από λίγα λεπτά έως λίγες ώρες.


Έχετε κάποια ερώτηση?

επικοινωνήστε μαζί μας

Θέμουμε να κάνουμε τη ζωή σας ομορφότερη!

Το βασικό μας μέλημα είναι να μπορείτε να βρήτε στο χόρο μας αυτό που πραγματικά χρειάζεστε και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα σε όλους τους τόμεις.

Copyright © 2019 Timber HTML Template. All Rights Reserved.