Τηλέφωνο: +30 2410 255 133

Φωτοδυναμική Θεραπεία

επαναστατική μέθοδος αισθητικής δερματολογικής θεραπείας

Η φωτοδυναμική θεραπεία είναι μια επαναστατική μέθοδος αισθητικής δερματολογικής θεραπείας με απόλυτα καθαρό φως, χωρίς UVA ή UVB, για την φυσική αναζωογόνηση του δέρματος έχοντας τα εξής αποτελέσματα:

 • Αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης που εκκρίνεται από τους ινοβλάστες
 • Ενίσχυση αγγειοδιαστολής, κυκλοφορίας του αίματος και οξυγόνωσης των ιστών
 • Μείωση της ροής σμήγματος
 • Εξόντωση των βακτηριδίων που προκαλούν μολύνσεις σε περιπτώσεις ακμής

Αποτελεί μια τελείως φυσική μέθοδο αναζωογόνησης του δέρματος με φυσικές λειτουργίες που εξουδετερώνουν το φαινόμενο της γήρανσης. Η ευεργετική επίδραση του φωτός στο σώμα και στη ψυχή έχουν αναγνωριστεί από την ιατρική, και τώρα αποτελεί πρωτοπορία στην αισθητική.

Τα αποτελέσματα από την φωτοδυναμική θεραπεία είναι πολλαπλά.Γενική σύσφιξη του δέρματος, ενυδάτωση,ελαστικότητα, βελτίωση της υφής του δέρματος, εξομάλυνση των δυσχρωμιών και των ουλών, λείανση σε βάθος και σε μάκρος των ρυτίδων.Με απλά λόγια ενεργοποιεί τον φυσικό μηχανισμό παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης που υπάρχει στο δέρμα, το οποίο απλά έχει αδρανήσει, σβήνοντας τα σημάδια που παρουσιάζονται στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία αναφέρονται:

 • Αίσθημα ευεξίας
 • Λάμψη
 • Αύξηση στην ελαστικότητα του δέρματος
 • Ενυδάτωση
 • Ανακούφιση από το στρες

Θεαματικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα όπως:

 • Ακμή και Λιπαρότητα
 • Πανάδες και Δυσχρωμίες
 • Ρυτίδες και Λεπτές Γραμμές
 • Ουλές από Εγκαύματα ή Παλιά Ακμή
 • Δερματική Χαλάρωση
 • Δερματική Ξηρότητα

Η φωτοδυναμική θεραπεία αναπτύχθηκε περίπου το 1985 στην ιατρική, για την θεραπεία καρκινικών βλαβών. Η ισχυρή δύναμη του καθαρού φωτός, στην αποκατάσταση τόσο σημαντικών βλαβών του δέρματος,έδωσε την ιδέα να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος στην αισθητική. Πράγματι από το 2002 και μετά, όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι συσκευές αυτές, έδωσαν πολύ δυνατά αποτελέσματα σε προβλήματα αισθητικής που ακόμα και χειρουργικά, ήταν δύσκολο να επιδιορθωθούν.

Συγκεκριμένα η φωτοδυναμική θεραπεία δρα στους ινοβλάστες και τους κάνει να παράγουν καλύτερη ποιότητα κολλαγόνου και ελαστίνης που εκκρίνεται από τους ινοβλάστες. Οι ινοβλάστες έχουν χρόνο ζωής περίπου 90 ημερών. Οπότε η μέθοδος αυτή, όπως είναι κατανοητό, δείχνει σταδιακά τα αποτελέσματα της σε διάστημα από μία μέρα έως και δύο μήνες.

Οπως είναι κατανοητό, η φωτοδυναμική θεραπεία,δεν καίει, δεν κάνει ζημιά στο δερματικό ιστό, όπως όλες οι άλλες μέθοδοι, αλλά λειτουργεί με απόλυτα φυσικό τρόπο. Γι'αυτό η μέθοδος αυτή, μπορεί να εφαρμοσθεί όλες τις εποχές, ακόμα και το καλοκαίρι,σε σχέση με όλες τις άλλες μεθόδους που αντενδεικνύονται τους καλοκαιρινούς μήνες. Αμέσως μετά την εφαρμογή, ο θεραπευόμενος μπορεί να βγει στον ήλιο,χωρίς κανένα κίνδυνο.

Η ηλικία είναι ο κύριος παράγοντας της αδρανοποίησης της λειτουργίας των ινοβλαστών. Το φαινόμενο το ονομάζουμε γήρανση και επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του σώματός μας. Παράλληλα, η έκθεσή μας σε κάθε είδους ακτινοβολία έχει ως αποτέλεσμα τη φωτογήρανση. Γήρανση που οφείλεται στη βλαβερή επίδραση φωτός ονομάζεται φωτογήρανση και αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση στο γερασμένο δέρμα. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την πορεία του χρόνου. Όπως δεν μπορούμε να αποφύγουμε τελείως τη βλαβερή ακτινοβολία. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε το δέρμα να αντισταθεί στο χρόνο - αντιγήρανση - και στη φωτογήρανση ενισχύοντας τις φυσικές του λειτουργίες με την παροχή βοήθειας εκεί που τη χρειάζεται. Μέχρι πρότινος αυτό γινόταν αποκλειστικά σχεδόν με καλλυντικά προϊόντα.

Το δέρμα "τρέφεται" από το σωστό φως. Χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να συνθέτει βιταμίνη D. Επίσης κάποιες συχνότητες, όπως θα δούμε παρακάτω,διεγείρουν κύτταρα της επιδερμίδας,τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και άλλων πρωτεϊνών που χρησιμεύουν ως δομικά στοιχεία του δέρματος. Το φως λοιπόν κάνει καλό αν είναι στη σωστή συχνότητα, στη σωστή δόση και, επίσης σημαντικό, χωρίς άλλες φασματικές προσμίξεις.

Στις συνθήκες αυτές οι ινοβλάστες παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη και η λειτουργία τους αυτή εξασφαλίζει υγιές δέρμα με νεανική φρεσκάδα στην όψη αλλά και στην αίσθηση.


Έχετε κάποια ερώτηση?

επικοινωνήστε μαζί μας

Θέμουμε να κάνουμε τη ζωή σας ομορφότερη!

Το βασικό μας μέλημα είναι να μπορείτε να βρήτε στο χόρο μας αυτό που πραγματικά χρειάζεστε και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα σε όλους τους τόμεις.

Copyright © 2019 Timber HTML Template. All Rights Reserved.